Tommy Lam Wai Yin, proprietar al unui mic complex hotelier, stagiara sa Armilla Alihassan, si doi turisti spanioli plecati, in 2 mai intr-o calatorie spre insulele si recifurile de corali din apele statului malayezian Sabah de pe insula Borneo, au naufragiat si au supravietuit zece zile pe mare mancand doar peste crud, relateaza AFP si Agerpres.

O furtuna puternica si neasteptata, cu valuri mari, le-a rasturnat barcile cu motor, pierzandu-se astfel rezervele de apa dulce si de hrana, precum si sistemele de semnalizare. Naufragiatii au reusit ca intoarca ambarcatiunile si au plecat in larg, unde s-au hranit cu un soi de pesti zburatori de la tropice, care aterizau in barci, a relatat Tommy Lam (44 de ani) intr-o convorbire telefonica din Kota Kinabalu, capitala statului malayezian Sabah.

Necesarul de apa si l-au asigurat din picaturile de condens format la exteriorul unei pungi pline cu apa de mare si lasate la soare, metoda cunoscuta de unul dintre turisti dintr-un film.Dupa zece zile in deriva, cei patru naufragiati au fost salvati de un vas vietnamez, care se aventurase ilegal in apele malayeziene, si predati vineri autoritatilor locale.

La finalul aventurii, stagiara Armilla Alihassan si-a gasit telefonul mobil, care era in stare de functionare, intrucat ea avusese grija sa-l puna intr-o punga de plastic inaintea expeditiei. Descoperirea telefonului functional imediat dupa naufragiu i-ar fi putut scuti pe toti de zilele interminabile cand au plutit in deriva pe mare. "Nu suntem suparati pe ea. Era in stare de soc", a spus Lam, citat de AFP.