Politicienii germani o acuza pe Cancelarul german Angela Merkal ca face Europa prea dependenta de Turcia in criza migrantilor, lasand blocul vulnerabil la santajul presedintelul Tayyip Erdogan, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Refuzand sa se supuna in fata Uniunii Europene si dorind ca legile sale anti-teroriste sa fie tinute in frau, Turcia a declarat, in discutiile de vineri cu privire la un acord pentru a oferi calatorii fara vize in schimbul stoparii imigrantilor ilegali care ajung in UE, ca a ajuns la un impas, iar blocul trebuie sa gaseasca o "formula noua" pentru a salva acordul.

Merkel, a carei popularitate a avut de suferit din cauza politicii migratoare liberale si care a facut Germania sa accepte peste un milion de migranti anul trecut, a condus eforturile UE la asigurarea acordului, semnat in martie.

"Eu nu sunt impotriva discutiilor cu Turcia, dar cred ca este periculos sa fim dependenti de Ankara", a declarat Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin Sociale (UCS).

Angela Merkel a atras critici grele pentru ca a permis procurorilor germani sa urmareasca un caz impotriva unui actor de comedie german, la initiativa liderului turc. Comediantul a recitat o poezie cu tenta sexuala la adresa lui Erdogan.