O explozie puternica a facut mai multi morti si cel putin zece raniti in apropiere de Diyarbakir, marele oras din sud-estul Turciei cu majoritate kurda, a anuntat joi noapte Ministerul de Interne, informeaza France Presse si Reuters.

Explozia a avut loc "cand militanti PKK incarcau explozibili intr-un camion furat", a adaugat ministerul turc, fara a putea preciza daca victimele erau civili sau militanti din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) .

Agentia Reuters precizeaza, citand surse din securitate, ca patru persoane suspectate ca fabricau bombe au fost ucise si 15 ranite in momentul producerii exploziei in jurul orei 22.30 (19.30 GMT) intr-un sat din districtul Sarikamis, la aproximativ 25 km de Diyarbakir. Patru dintre raniti sunt in stare critica, au declarat surse din securitate.

Potrivit martorilor, explozia a fost auzita de la mare distanta. Explozia urmeaza unui atac cu masina-capcana in apropierea unei cazarmi mai devreme in timpul zilei intr-o suburbie a orasului Istanbul, care a ranit sapte persoane, si unui alt atentat cu masina-capcana comis marti la Diyarbakir, vizand politia si care a ucis trei persoane, aminteste Reuters, citata de Agerpres.