“Epoca de aur” a relatiei Marii Britanii cu China pare sa-si fi pierdut din stralucire dupa ce regina a acuzat oficialii chinezi ca au fost badarani fata de ambasadorul britanic in timpul vizitei de anul trecut a presedintelui Xi Jinping in Regatul Unit, scrie The Guardian.

Regina Marii Britanii si Lucy D'Orsi, sefa politiei londonezeFoto: Captura YouTube

In timpul unei receptii in aer liber la Palatul Buckingham de marti, cameramanul oficial al reginei a filmat-o pe suveranadiscutand vizita lui Xi cu comandantul politiei metropolitane, Lucy D’Orsi.

Cand D’Orsi a fost prezentata ca ofiterul ce a fost responsabil cu securitatea in timpul vizitei, regina a spus: “Ce ghinion”.

Mai tarziu, regina i-a spus oaspetelui sau ca “au fost foarte nepoliticosi cu ambasadorul”, facand referire la Barbara Woodward, prima femeie ambasador britanic la Beijing.

D’Orsi s-a plans reginei ca vizita lui Xi a fost “o adevarata perioada de incercare” pentru ea si a afirmat ca la un moment dat oficialii chinezi au plecat dintr-o intalnire cu ea si cu ambasadorul britanic, spunandu-i ca “vizita s-a anulat”.

“Extraordinar”, a replicat regina.

“Foarte nepoliticos si ne-diplomatic, m-am gandit”, a adaugat sefa politiei.