Cel putin un mort si trei raniti - acesta este bilantul unui atac cu cutit savarsit marti dimineata de un barbat in statia de tren din mica localitate Grafing, langa Munchen, transmit Reuters si The Guardian. Atacatorul ar fi strigat Allah Akbar (Allah e mare), potrivit Le Point, care citeaza surse locale.

Grafing, localitatea in care a avut loc ataculFoto: Google Maps

Atacatorul ar fi un cetatean german de 27 de ani ce nu ar proveni dintr-o familie de imigranti, transmite Die Welt. Atacul din gara localitatii Grafing "a avut mobil islamist", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului din Munchen, citat de AFP.

Atacatorul din Munchen a fost arestat, dar pana la acest moment nu este cunoscuta identitatea sa.

Barbatul a inceput sa-i atace pe cei din jurul sau la intamplare, transmite ziarul german Die Welt. El a reusit sa injunghie patru oameni aflati in statia de tren, iar una dintre victime, in varsta de 50 de ani, a murit in spital din cauza ranilor, mai scrie Die Welt.

Germania nu a cunoscut pana acum atacuri teroriste savarsite de islamisti radicalizati, asa cum a fost cazul in Franta, Belgia sau Marea Britanie. Cel putin 800 de cetateni germani s-au alaturat grupurilor jihadiste din Siria si Irak, iar circa 260 dintre ei au revenit in Germania, scrie Reuters.