O posibila retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana dupa un referendum pe 23 iunie ar fi un motiv de "ingrijorare" pentru NATO, a declarat luni secretarul general adjunct al aliantei, generalul Alexander Vershbow, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

"Din punctul de vedere al NATO, a avea o Uniunea Europeana puternica, unificata, reprezentand un partener capabil este, probabil, mai important astazi decat a fost timp de multi ani", a explicat generalul Vershbow, la Ljubljana, in Slovenia, unde participa la o conferinta pe tema Controlului asupra armelor de distrugere in masa.

"Orice lucru care ar perturba unitatea Uniunii Europene ar fi o ingrijorare pentru NATO. Regatul Unit este un jucator politic si militar foarte important in cadrul NATO si sper ca va ramane astfel in viitor", a adaugat el. Prim-ministrul britanic David Cameron a avertizat luni ca Regatul Unit este mai in siguranta in cadrul Uniunii Europene si, daca la referendumul din 23 iunie se va vota pentru iesirea tarii din UE, pacea in Europa ar putea fi amenintata, aminteste France Presse, pe de alta parte. Marea Britanie are nevoie de UE pentru a lupta impotriva Statului Islamic si a riposta "noii beligerante" Rusia, a adaugat Cameron, citat de Reuters.

Atat campania "In", pentru ramanerea Marii Britanii in UE, cat si "Out", pentru iesire, incearca sa gaseasca argumente pentru a-si convinge alegatorii, impartiti in mod egal asupra modului de a vota la referendum, potrivit sondajelor.