Mitropolia Moldovei anunta ca instalarea crucilor pe carosabil, in locul accidentelor, contravine canoanelor ortodoxe si ca, impreuna cu Ministerul Transporturilor din Republica Moldova, va incepe demotarea crucilor de pe marginea drumurilor, informeazaAgora.md.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru evitarea aspectului macabru creat de amplasarea unui numar mare de cruci in zonele extrem de periculoase, unde au avut loc multe accidente, ar fi de preferat substituirea lor cu o Troita executata conform Canoanelor Bisericii. Scopul Troitelor este marcarea faptului ca in localitatea respectiva locuiesc crestini, sunt asezate de obicei la rascruci de drumuri si cu siguranta, ca aspect sunt mai corespunzatoare", scrie intr-un comunicat al Mitropoliei de peste Prut.

Biserica anunta ca alaturi de Ministerul Transporturilor s-a convenit demontarea de pe marginea carosabilului a crucilor.

"Acestea vor fi adunate intr-un loc special amenajat, pentru a fi utilizate ulterior conform destinatiei la inmormantarea oamenilor fara adapost si a persoanelor din familii nevoiase", anunta Mitropolia.