Aproape 15.000 de oameni au iesit in strada sambata la Atena si Salonic, in urma apelului unor organizatii de stanga, pentru a protesta impotriva reformei pensiilor, ce urmeaza sa fie votata de Parlament. Proiectul de lege prevede o crestere a cotizatiilor si impozitelor platite de pensionari, in acord cu masurile cerute de creditorii internationali - Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, scrie AFP.

Proteste in GreciaFoto: Captura Youtube.com

Manifestatiile au inceput duminica dimineata, cu Frontul de lupta al muncitorilor (Pame), considerat apropiat de Partidul Comunist KKE: 7.000 de simpatizanti au iesit in strada la Atena si 6.000 la Salonic, al doilea oras ca marime al Greciei, situat in nordul tarii.

''Protectie sociala, publica si obligatorie pentru toti. Plutocratia trebuie sa plateasca'', au cerut manifestantii.

Vineri si sambata, mii de simpatizanti ai Pame au manifestat la Atena, in timpul grevei de 48 de ore din sectorul public si cel privat, care a paralizat transportul in comun.

Proteste vin cu o zi inainte ca ministrii de Finante ai statelor din zona euro sa se intalneasca luni la Bruxlles pentru a evalua reformele la care Grecia s-a angajat in schimbul unui imprumut international acordat tarii in anul 2015.