Doua persoane si-au pierdut viata si alte doua au fost ranite de gloante vineri in doua centre comerciale invecinate de la periferia Washingtonului, presupusul autor al atacurilor, un politist, fiind arestat, transmite AFP, citata de Agerpres.

In plus, suspectul pe nume Eulalio Tordil, in varsta de 62 de ani, este acuzat ca si-a impuscat sotia, joi, in fata unei scoli din comitatul Prince George, in statul Maryland.

"Avem motive sa credem ca (aceste trei atacuri armate) au legatura intre ele", a declarat intr-o conferinta de presa un purtator de cuvant al politiei, Darryl McSwain.

Eulalio Tordil era cautat intens in comitatul vecin, Montgomery, de asemenea in Maryland, unde vineri au avut loc atacurile armate, a precizat politia locala. Aceasta zona formeaza o suburbie rezidentiala la nord de Washington.

Vineri, primul schimb de focuri a avut loc in jurul orelor 11.00 (15.00 GMT) intr-un centru comercial din Bethesda, facand trei victime doi barbati si o femeie care au fost transportati la spital, a informat un purtator de cuvant al politiei. Ulterior, unul dintre barbati a incetat din viata.

Un alt atac armat s-a petrecut putin mai tarziu intr-un centru comercial din Aspen Hill unde o femeie a fost ucisa, a adaugat el. Cele doua situri sunt la cateva minute distanta cu masina. Presupusul agresor a fost arestat la Aspen Hill.

Toate scolile din comitatul Montgomery au fost inconjurate de fortele de ordine timp de cateva ore, potrivit regulilor de securitate in vigoare