Belle Gibson, o bloggerita care a construit un adevarat imperiu sustinand ca a scapat de cancer prin intermediul dietelor si al unui stil de viata sanatos si care a recunoscut mai apoi ca nu a fost niciodata bolnava, urmeaza sa fie data in judecata in Australia pentru "comportament inselator", in urma unei investigatii realizate de o autoritate pentru protectia consumatorilor, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Belle Gibson, o australianca de 28 de ani, a construit o comunitate online si a vandut o carte cu retete cu ajutorul carora pretindea ca ar fi scapat de un cancer la creier. Cartea sa era vanduta cu 3,79 pe Apple Store si a fost descarcata de peste 300.000 de ori.

Gibson a recunoscut in martie ca povestea este falsa si ca nu a fost niciodata bolnava.

Consumer Affairs Victoria, o agentie din cadrul Departamentului de Justitie din Victoria, Australia, a confirmat vineri dupa-amiaza ca a lansat procedurile legale fata de Gibson pe baza "comportamentului ei inselator". Se pregatesc sa inceapa procedurile legale si fata de compania ei Inkerman Road Nominees Pty Ltd (cunoscuta anterior ca Belle Gibson Pty Ltd). Gibson este director unic al companiei.

Actiunea vine dupa o investigatie aprofundata privind presupuse incalcari ale legiilor federale si statale privind drepturile consumatorilor facute de catre Gibson. Investigatia a vizat atat diagnosticul fictiv de cancer cerebral in faza terminala, respingerea tratamentelor conventionale pentru cancer, precum si veniturile obtinute din donatii caritabile.