Politicianul laburist Sadiq Khan se claseaza pe primul loc in scrutinul pentru desemnarea primarului orasului britanic Londra, in fata lui Zac Goldsmith, membru al Partidului Conservator, conform sondajelor de opinie, citeazaMediafax.

Partidul Conservator a anuntat, potrivit ziarului The Telegraph, ca va contesta in justitie rezultatele in cazul in care Sadiq Khan va castiga la limita. Conservatorii au denuntat o serie de nereguli in procesul de votare. Potrivit presei, sute de alegatori nu au putut vota, din motive tehnice, la 155 de sectii de votare situate in nordul capitalei Marii Britanii.

Rezultatele partiale ale scrutinului pentru functia de primar al Londrei sunt asteptate vineri dimineata. La actualele alegeri nu au existat sondaje la iesirea de la urne.

Daca Sadiq Khan va castiga, politicianul laburist va intra in istorie ca fiind primul musulman devenit primar al unei metropole occidentale, noteaza postul Sky News.

Surse din Partidul Conservator au admis, joi seara, ca Zac Goldsmith probabil va pierde in fata politicianului laburist, dupa doua mandate ale conservatorului Boris Johnson, care acum nu a mai candidat.