Statele Unite au condamnat declaratia presedintelui sirian Bashar al-Assad ca scopul sau este victoria finala in orasul Alep si au cerut Rusiei sa-si exercite influenta asupra Damascului pentru a asigura o incetare a ostilitatilor permanenta in oras, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

La doar o zi dupa ce a inceput un armistitiu temporar, Assad a trimis o telegrama presedintelui rus Vladimir Putin afirmand ca armata sa nu va accepta nimic mai putin decat "obtinerea victoriei finale" si "zdrobirea agresiunii" rebelilor la Alep.

"Facem apel la Rusia sa abordeze de urgenta aceasta declaratie total inacceptabila", a afirmat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat Mark Toner intr-un briefing joi. "Este in mod clar un efort al lui Assad de a-si impinge agenda, dar este de datoria Rusiei sa-si afirme influenta asupra acestui regim pentru a mentine incetarea ostilitatilor", a adaugat el. Siria a declarat ca incetarea ostilitatilor va dura 48 de ore, dar Statele Unite insista sa fie fara un termen-limita, aminteste Reuters.