Statele Unite si Rusia au ajuns la un acord pentru incetarea ostilitatilor intre regimul Bashar al-Assad si insurgenti in orasul sirian Alep, anunta Departamentul de Stat, precizand ca un armistitiu in aceasta zona este in vigoare.

"Armistitiul a intrat in vigoare miercuri la ora 00.01, in provincia Alep, inclusiv in orasul Alep", a comunicat miercuri seara Departamentul de Stat, potrivit Mediafax.

"Am observat o reducere generala a violentelor in aceste zone, chiar daca s-au semnalat confruntari in anumite locuri", precizeaza diplomatia americana.

Confruntarile intre insurgenti si armata siriana s-au intensificat in provincia Alep pe 22 aprilie, circa 300 de civili fiind ucisi.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului este estimat la cel putin 270.000 de morti.