Ungaria planuieste sa tina un referendum privind cotele obligatorii de migranti impuse de Uniunea Europeana, informeaza Reuters.

Ungaria a ridicat incepand cu 2015 garduri la frontieraFoto: Captura YouTube

Potrivit sefului de cabinet al premierului Viktor Orban, consultarea populara ar putea avea loc in septembrie sau la inceput de octombrie.

Antal Rogan a spus ca dupa ce parlamentul va da “unda verde” planului, presedintele Janos Ader va stabili data referendumului pentru cotele obligatorii, despre care Rogan a spus ca sunt “o chestiune de suveranitate nationala”.

Curtea Suprema a Ungariei a aprobat initiativa executivului condus de Viktor Orban, scrie si Hungary Today. Intrebarea adresata electoratului este urmatoarea: ”Vreti ca Uniunea Europena sa solicite relocarea obligatorie de cetateni non-ungari in Ungaria fara aprobarea Parlamentului Ungariei?"

Ungaria respinge cotele obligatorii, dar va "contribui la solidaritatea europeana"prin protejarea granitelor externe ale Blocului comunitar si "prin alte metode", a declarat vineri la Berlin Zoltan Balog, ministrul ungar pentru Resurse Umane.