Papa Francisc a cerut duminica „pedepse severe” pentru pedofili, dupa ce in Italia au aparut noi detalii privind moartea, in 2014, a unei fetite de sase ani ce ar fi fost aruncata de la un balcon aflat la etajul opt de catre cel care o abuzase, transmite Reuters.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

„Aceasta este o tragedie. Nu ar trebui sa toleram abuzarea minorilor”, a spus Suveranul Pontif, cuvinte in afara discursului pregatit pentru mesajul de duminica si pentru binecuvantarea zecilor de mii de persoane din piata Sfantul Petru.

"Noi trebuie sa protejam minorii si sa pedepsim sever abuzatorii”, a spus Papa Francisc.

Desi insasi Biserica Catolica a fost ea insasi zguduita de scandaluri privind abuzuri de minori, Papa Francisc nu le-a mentionat duminica, asa cum a mai facut-o in trecut.

Italia a fost socata cand noi detalii au aparut in cazul micutei de sase ani Fortuna, care a murit in iunie 2014 dupa o cadere de la balconul etajului opt al unei cladiri din Napoli.

Dupa redeschiderea cazului, politia a acuzat un barbat de 43 de ani ca aruncat-o din blocul aflat intr-o zona nesigura a orasului dupa ce a violat-o. Politia suspecteaza a omorat-o ca sa nu vorbeasca.

Barbatul, acuzat de molestarea si altor copii, este acum intr-o inchisoare din Roma, dar a negat acuzatiile.