Fortele saudite de securitate au dejucat vineri un atentat cu masina capcana, omorand doi suspecti, a anuntat Ministerul de Interne de la Riad, informeaza Agerpres.

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a revendicat in trecut atacuri armate sau atentate impotriva fortelor de ordine ale regatului saudit.

Fortele de securitate au dejucat vineri "un act terorist" dupa ce au supravegheat indeaproape doua masini in regiunea Asir (sud-vest). Unul dintre vehicule transporta explozivi, a facut cunoscut un purtator de cuvant al ministerului intr-un comunicat.

Soferii, care si-au dat seama ca sunt urmariti, au deschis focul asupra fortelor de securitate si au incercat sa scape in viteza, potrivit aceleiasi surse.

Suspectii au ajuns intr-o zona desertica unde schimbul de focuri a continuat. Cei doi indivizi au reusit sa paraseasca masina inainte ca vehiculul incarcat cu explozivi sa sara in aer, a adaugat comunicatul.

Ulterior, cei doi suspecti si-au pierdut viata in schimbul de focuri, in pofida apelurilor repetate de a se preda, a mentionat purtatorul de cuvant.

A fost deschisa o ancheta pentru a se stabili identitatea celor doi indivizi.