Serviciul de intreventie al Apararii Civile si Comitetele Locale de Coordonare au anuntat ca cel putin 10 persoane au murit in urma raidurilor aeriene care au vizat zonele controlate de opozitie, in timp de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat 11 decese, transmite Mediafax.

Activistii au raportat bombardamente in zona unei clinici din cartierul Marjeh, aflat sub controlul rebelilor sirieni, la distanta de doar o zi dupa ce raidurile aeriene au distrus o alta unitate medicala.

O asistenta se afla printre persoanele ranite in urma atacului care a lovit clinica, potrivit echipelor de salvare, informeaza AFP online.

Zeci de morti si mai multi raniti in urma violentelor de vineri in orasul sirian Alep, relateaza agentia de stiri Associated Press, citand informatii publicate de activistii din Siria si de televiziunea de stat de la Damasc.

Dupa o dimineata linistita, avioanele regimului de la Damasc au lansat noi atacuri aeriene, vizand zonele controlate de opozitie in Alep, fapt ce a determinat clericii sa suspende rugaciunile in moscheile orasului, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului si Comitetelor Locale de Coordonare.

Cel putin un copil a murit, iar alte cinci persoane au fost ranite in urma raidurilor, informeaza Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters online.

Pe de alta parte, Comitetele Locale de Coordonare au raportate trei decese si mai multi raniti, in urma atacurilor aeriene efectuate de avioanele siriene, informeaza Associated Press online.

In acelasi timp, televiziunea de stat siriana a relatat ca cel putin 15 persoane au murit si alte 30 au fost ranite, dupa ce fortele rebele au bombardat o moschee in zona din oras controlata de guvern.

Luptele in Alep au cunoscut o intensificare in ultimele doua zile, bombardamentele si raidurile aeriene au cauzat cel putin 60 de decese, inclusiv cel putin 20 civili, printre care doi medici si trei copii, care au murit in noaptea de miercuri spre joi, dupa bombardarea unui spital din orasul Alep, dintr-o zona aflata sub controlul rebelilor sirieni.

Inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a declarat ca ultimele rapoarte privind situatia din Siria releva o "monstruoasa lipsa de consideratie pentru vietile civililor din partea tuturor partilor implicate in conflict."