Cresterea efectivelor militare americane in Siria este ilegala si incalca suveranitatea statului din Orientul Mijlociu, a declarat, vineri, adjunctul ministrului de Externe rus, Serghei Riabkov, citat de agentia de stiri Tass, informeaza Mediafax.

"Este imposibil sa nu fim ingrijorati de o actiune de acest fel din partea Statelor Unite care este intreprinsa fara acordul guvernului legitim al Siriei," a spus oficialul rus.

"Este o incalcare a suveranitatii" a adaugat el.

Statele Unite vor trimite inca 250 de militari americani in Siria, in principal trupe speciale, pentru a ajuta la lupta impotriva fortelor organizatiei teroriste Stat Islamic, a anuntat, luni, presedintele Barack Obama.

Trupele americane vor avea rolul de a antrena si asista trupele locale implicate in lupta cu fortele organizatiei teroriste Stat Islamic, a precizat presedintele american.

In septembrie anul trecut, Rusia a trimis forte militare in Siria, la cererea guvernului de la Damasc, pentru a lupta impotriva gruparilor rebele. Numarul trupelor ruse aflate in Siria este necunoscut, insa oficialii americani au afirmat ca Rusia isi muta unitatile de artilerie in nordul tarii.