O femeie a adus inapoi o carte la o biblioteca din Noua Zeelanda la 67 de ani dupa ce trebuia returnata, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Volumul “Mituri si legende ale taramului Maori” de AW Reed a fost luata de o fetita in 1948 si nu a mai fost vazut pana acum.

Dar joi o femeie a returnat cartea catre o bibliotecara uimita din Aukland si a intrebat cat este amenda pentru intarzierea de 24.605 zile.

“Mi-a spus ca a luat cartea cand era copila si a tot intentionat sa o returneze de ani de zile”, a spus bibliotecara Zoe Cornelius.

“Parea putin jenata dar am fost multumita pentru ca a spus ca a citit-o si s-a bucurat de carte de multe ori de-a lungul deceniilor si asta m-a facut fericita - cartea a fost intr-o casa buna si iubita”, a adaugat ea.

Femeia nu trebuie sa plateasca taxe de intaziere pentru ca a luata cand era copil si minorii nu trebuie sa achite amenzi de intarziere.

Pe fisa originala de la momentul cand a fost imprumutata se scrie ca amenda de intarziere este trei penny pentru prima saptamana si un penny pe zi pentru urmatoarele zile.

Daca cea care a imprumutat cartea ar fi fost adult, amenda - la cota de acum de un dolar neo-zeelandez pe zi - ar fi fost de 24.605 NZ$.

Biblioteca din Auckland are trei copii ale volumului “Mituri si legende ale taramului Maori” , dar niciuna nu are voie sa fie imprumutata acasa.