Regimul de la Phenian a anuntat ca un congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord va avea loc pe data de 6 mai, pentru prima oara din anul 1980, in contextul tensiunilor privind testele cu rachete efectuate de aceasta tara, relateaza Mediafax citand Deutsche Welle.

Nu se stie cu exactitate ce se va discuta la congresul care va avea loc luna viitoare, desi analistii sud-coreeni sustin ca liderul Kim Jong-un se va folosi de acest prilej pentru a-i remania pe unii oficiali de rang inalt, pentru a dezvalui directiile politice si pentru a-si consolida autoritatea.

Agentia nord-coreeana de stat, KCNA, nu a anuntat cat timp va dura congresul. La congresul anterior, care a avut loc in anul 1980, au participat aproximativ 3.000 de delegati din intreaga tara, iar evenimentul a durat cinci zile.

KCNA a mai anuntat ca cei participa la congresul de luna viitoare sunt cei care "si-au afisat pe deplin loialitatea profunda si devotamentul patriotic pentru dezvoltarea partidului si pentru construirea unei natiuni prospere".