Sven Mary, avocatul presupusului terorist Salah Abdeslam, l-a descris pe acesta in cuvinte extrem de dure. "Un mic idiot din Molenbeek, venit din lumea micii criminalitati, are inteligenta unei scrumiere goale si e de o goliciune abisala", a spus Sven Mary pentru Liberation, citata de La Libre Belgique.

Sven Mary, avocatul lui Salah AbdeslamFoto: Captura YouTube

"Salah Abdeslam este exemplificarea perfecta a generatiei GTA (Grand Theft Auto), care crede ca traieste intr-un joc video. El si colegii lui au reusit sa demonizeze o intreaga religie. L-am intrebat daca a citit Coranul si mi-a spus ca a citit o intepretare pe Internet", a mai spus Sven Mary.

Salah Abdeslam, suspectat ca a jucat un rol major in atacurile din Paris din noiembrie 2015 in care au fost ucise 130 de persoane, a fost extradat saptamana trecuta din Belgia in Franta. Abdeslam, 26 de ani, a fost cel mai cautat fugar din Europa pana la capturarea lui in Bruxelles in martie, dupa o cautare ce a durat patru luni.

Anchetatorii spun ca Abdeslam le-a declarat ca s-a ocupat de logistica atacurilor de pe 13 noiembrie si ca planuia sa se arunce in aer la Stade de France, dar a dat inapoi in ultimul moment.