Cel putin sapte persoane si-au pierdut viata luni intr-un atentat sinucigas impotriva unei piete din capitala Irakului, Bagdad, revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), transmite AFP, relateaza Agerpres.

Potrivit unor surse medicale si din cadrul serviciilor de securitate irakiene, teroristul-kamikaze a detonat centura sa cu explozivi intr-o piata populara din Bagdad, Al-Jadida - un cartier din estul capitalei-, omorand sapte persoane si ranind alte 32.

Atentatul a provocat un inceput de incendiu intr-un magazin de parfumuri de unde se degaja un fum alb, iar resturile unei masini incendiate erau vizibile la locul tragediei.

Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic intr-un comunicat dat publicitatii.

Gruparea jihadista controleaza in continuare regiuni intinse din Irak, cu incepere din 2014, in pofida cuceririi unor zone de catre fortele irakiene ajutate de bombardamentele coalitiei internationale conduse de Statele Unite.

Sambata, doua atentate cu masini capcana impotriva fortelor de securitate irakiene au facut la Bagdad cel putin opt morti si peste 30 de raniti.