Politia londoneza cauta soferul unei Toyota 4x4 care stropeste intentionat pietonii de fiecare data cand ploua in capitala britanica, scrie The Times, in editia de luni, citata de AFP.

"White Chapel l-a avut pe Jack Spintecatorul (...) si ucigasul de pisici din Croydon e in continuare in libertate", scrie foarte seriosul cotidian conservator, care adauga la aceasta lista soferul care stropeste pietonii in Kentish Town, cartierul nordic al Londrei.

La fiecare ploaie, un eveniment cvasi-cotidian in capitala britanica, soferul ieste cu masina sa 4x4 si cand gaseste o balta in apropierea trotuarului intra in ea pentru a stropi pietonii.

Recent, acesta a comis o eroare: a trecut de doua ori prin aceeasi balta, dupa ce s-a intors pentru a stropi din nou mai multi oameni care asteptau autobuzul. In acel moment, a fost filmat de un trecator si inregistrarea a fost trimisa politiei, precizeaza Times.

Dar masina, o Toyota 4x4 neagra, nu este nici inregistrata si nici asigurata iar politia a cerut populatiei sa coopereze pentru a-l aresta pe sofer, care face asta din ianuarie.

A stropi in mod intentionat trecatorii, expresie a unui comportament egoist sau agresiv, constituie o contraventie, potrivit codului rutier britanic din 1988.