Imigrantii si refugiatii de la Idomeni cauta acum noi rute pentru a ajunge in Macedonia, dupa ce, timp de mai multe saptamani, au ramas blocati la frontiera de nord a Greciei, relateaza Reuters si Mediafax.

Tabara de refugiatiFoto: Captura YouTube

Sambata seara, un martor citat de Reuters a vazut un grup de 70 de persoane traversand granita Greciei cu Macedonia, printr-un loc unde nu exista gard de sarma ghimpta care sa separe cele doua tari.

Alte persoane din tabara de refugiati de la Idomeni cauta, de asemenea, diferite locuri pe unde sa traverseze granita, urmand apoi sa se indrepte spre vestul Europei.

"Nu exista nicio alta solutie", a spus Moutaz, un refugiat sirian din Alep.

Organizatiile care militeaza pentru drepturile omului au avertizat cu privire la conditiile de la Idomeni care lasa de dorit. Un alt refugiat sirian a spus ca va incerca sa travereseze granita cu Albania pentru a se indrepta apoi spre vestul Europei.

"Se poate ajunge acolo si folosind ruta care trece prin Macedonia, insa armata macedoneana te va trimite inapoi", a spus el.

Unii imigranti calatoresc pe cont propriu, in timp ce altii apeleaza la traficantii de fiinte umane, carora le platesc intre 350 si 600 de dolari pentru a putea traversa granita.