Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite a condamnat ferm duminica cel mai recent test balistic efectuat de Coreea de Nord, despre care Phenianul a anuntat ca a fost coordonat "de la fata locului" de liderul nord-coreean Kim Jong-Un si a fost un succes. Consiliul de Securitate al ONU considera ca testul balistic efectuat sambata reprezinta "o noua incalcare grava" a rezolutiilor ONU, anunta AFP.

Coreea de Sud si analisti americani au anuntat insa ca au dubii privind eficienta manevrei militare: "Testul balistic a fost un succes, fiind coordonat de la fata locului de liderul Kim Jong-Un", a relatat duminica agentia oficiala nord-coreeana KCNA.

Testul balistic efectuat sambata de Coreea de Nord pare sa fi fost un esec, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii. "Racheta a zburat 30 de kilometri si a cazut in mare. Testul pare sa fi esuat", a comunicat institutia.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su Yong, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei AP, ca Administratia de la Phenian este pregatita sa renunte la testele nucleare si balistice daca Statele Unite vor inceta exercitiile militare in regiune.