Testul balistic efectuat sambata a fost coordonat "de la fata locului" de liderul nord-coreean Kim Jong-Un si a fost un succes, sustine regimul stalinist de la Phenian, in timp ce Coreea de Sud si analisti americani au dubii privind eficienta manevrei militare, informeaza Mediafax.

"Testul balistic a fost un succes, fiind coordonat de la fata locului de liderul Kim Jong-Un", a relatat duminica agentia oficiala nord-coreeana KCNA.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su Yong, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei AP, ca Administratia de la Phenian este pregatita sa renunte la testele nucleare si balistice daca Statele Unite vor inceta exercitiile militare in regiune.

Statele Unite si Coreea de Sud au avertizat ca urmaresc cu atentie manevrele militare nord-coreene.

"Lansarea rachetei este o provocare, dar nu a reprezentat niciun pericol pentru Coreea de Sud sau Japonia", a declarat un oficial american.

Testul balistic efectuat sambata de Coreea de Nord pare sa fi fost un esec, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii. "Racheta a zburat 30 de kilometri si a cazut in mare. Testul pare sa fi esuat", a comunicat institutia.