Momentul istoric al semnarii, vineri, de catre un numar record de state a Acordului privind schimbarile climatice este ''omagiat'' si in cosmos, printr-o ploaie de stele, fenomen care are loc anual in aceasta perioada si este cunoscut de astronomi sub numele de Lyride, informeaza Agerpres.

Curentul de meteori (numit popular ploaie de stele cazatoare) atinge apogeul, in general, intre 20-22 aprilie. In acest interval, se pot vedea aproximativ 20 meteori pe ora, iar uneori, Lyridele produc surprize, cu intensificari de pana la 100 de meteori pe ora.

Meteorii care cad in aceasta perioada provin din directia constelatiei Lyra, de langa stralucitoarea stea Vega, si sunt resturi, cu dimensiuni mai mici decat ale unui fir de nisip, din cometa Thatcher (C/1861 G1). Aceste particule intra in atmosfera terestra cu o viteza de aproximativ 49 de kilometri pe secunda, iau foc si dau nastere ploii de stele.

Lyridele din 2016 an vor fi mai putin spectaculoase decat in alti ani deoarece coincid cu Luna noua, scrie vineri ziarul spaniol ''ABC''.