Najim Laachraoui, unul dintre atacatorii sinucigasi de la aeroportul din Bruxelles, s-a numarat printre islamistii care au tinut captivi patru jurnalisti francezi in Siria, a declarat vineri pentru Reuters avocatul a doi dintre fostii ostatici.

Najim LaachraouiFoto: Captura YouTube

Najim Laachraoui, in varsta de 25 de ani belgian, s-a aruncat in aer in aeroportul Zaventem, dupa cum au stabilit anchetatorii. Treizeci si doi de oameni au fost ucisi in atacurile de la aeroport si de la metrou din 22 martie.

"Pot confirma ca el a fost temnicerul clientilor mei", a declarat Marie-Laure Ingouf, care reprezinta doi jurnalisti francezi eliberati in aprilie 2014 dupa ce au fost tinuti ostatici 10 luni in Siria.

Anchetatorii cred ca Laachraoui, care a studiat inginerie , insa a renuntat inainte sa isi finalizeze studiile universitare, ar fi avut pregatirea tehnica sa fie armurierul operatiunii.

Cotidianul Le Parisien relateaza vineri, citand surse din serviciile de informatii, ca Laachraoui avea sarcina de a-i interoga pe ostatici si ca a fost mai putin brutal cu acestia decat Mehdi Nemmouche, un francez care in mai 2014 a omorat 4 ameni intr-un atac asupra Muzeului evreiesc din Bruxelles.

Unul dintre cei patru ostatici eliberati, Nicolas Henin, a declarat in septembrie 2014 ca l-a recunoscut pe Nemmouche ca fiind unul dintre temnicerii din Siria.