Najim Laachraoui, unul dintre cei doi atacatori kamikaze care s-au detonat pe aeroportul Zaventem din Bruxelles pe 22 martie, a lucrat pe aeroport timp de cinci ani, pana in 2012, dupa care a plecat in Siria, sustine televiziunea flamanda VTM, citata de publicatia 20 minutes.

Atacatorul "a lucrat pana la finalul anului 2012 pe aeroportul Brussels (Zaventem)", timp de cinci ani ca "angajat temporar" in cadrul unei societati cu sediul in aeroport, a relatat miercuri postul flamand VTM, citeaza Mediafax.

Anterior, Parlamentul European a confirmat ca Laachraoui a lucrat pe timpul verii, doi ani la rand, in cladirile PE din Bruxelles, in 2009 si 2010, pentru o "firma de curatenie".

Laachraoui, in varsta de 24 de ani, avand o diploma in electronica, ar fi fabricat dispozitivele explozive folosite de atacatori in atentatele teroriste din Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, dar si in cele din Bruxelles de pe 22 martie, in care au murit 32 de persoane.

Urme din ADN-ul sau au fost descoperite pe dispozitivele explozive din sala de concerte Bataclan si de la Stade de Frace, precum si intr-un apartament din comuna Schaerbeek, din Belgia, unde au fost fabricate centurile explozive utilizate de atacatorii kamikaze.

Potrivit parchetului federal belgian, Laachraoui ar fi plecat in Siria in 2013, unde s-ar fi alaturat organizatiei teroriste Stat Islamic care a revendicat atentatele teroriste.

Autoritatile au dat de urma lui Laachraoui pe 9 septembrie 2015 cand a fost controlat la frontiera austro-ungara, sub identitatea falsa de Soufiane Kayal, insotit de Salah Abdeslam, suspectul-cheie arestat de autoritatile belgiene in martie in cazul atentatelor din Paris.