Prezenta Marii Britanii in Uniunea Europeana contribuie la apropierea UE de Statele Unite si amplifica vocea Londrei in lume, a afirmat presedintele american, Barack Obama, intr-un comentariu semnat in editia de vineri a cotidianului britanic Daily Telegraph, citat de AFP.

"Uniunea Europeana nu diminueaza influenta britanica, ea o amplifica. O Europa puternica nu este o amenintare pentru rolul Marii Britanii in lume, ea sporeste rolul Marii Britanii in lume", a scris Barack Obama in acest articol, potrivit Agerpres.

In acelasi timp, liderul administratiei de la Washington a subliniat ca Statele Unite manifesta un"profund interes" pentru referendumul britanic" privind mentinerea regatului in Uniunea Europeana si ca rezultatul acestuia ii va afecta, de asemenea, pe americani.

"Voi spune, cu toata sinceritatea pe care si-o poate permite un prieten, ca rezultatul deciziei voastre este de un profund interes pentru Statele Unite", a subliniat Barack Obama in comentariul din Daily Telegraph. "Drumul pe care il veti alege va avea ecou in perspectivele generatiei americane actuale", a adaugat presedintele SUA.