Guvernul liberal din Canada intentioneaza sa legalizeze consumul si comertul de canabis in primavara anului 2017, conform angajamentelor premierului Justin Trudeau, a declarat miercuri ministrul sanatatii, Jane Philpott, conform AFP.

"Abordarea noastra trebuie sa respecte pe deplin drepturile omului, promovand in acelasi timp responsabilitatea comuna", a sustinut ministrul intr-un discurs la New York, in timpul unei sesiuni speciale a Adunarii Generale a ONU dedicata problemei drogurilor la nivel mondial.

"In acest scop, in primavara anului 2017 vom introduce legislatia care sa previna ca marijuana sa ajunga in mainile copiilor, iar profiturile sa le incaseze traficantii", a anuntat Philpott.

"Noi credem ca este cel mai bun mod de a proteja tinerii si de a creste siguranta publica. Este imposibil ca problema sa se rezolve doar prin arestari".

Anuntul urmeaza liniile trasate la inceputul lunii decembrie de catre Justin Trudeau in discursul sau politic. El a dat asigurari ca sa vor adopta legi care reglementeaza utilizarea canabisului pentru a limita accesul la aceasta. Canada va deveni prima tara membra G7 ca adopta o astfel de masura.

Inainte de a deveni prim-ministru, Trudeau a recunoscut ca a fumat de cinci sau sase ori canabis, inclusiv in 2010, cand deja era deputat in Parlamentul canadian.