Rusia va riposta oricaror incercari ale Statelor Unite de a folosi "forta militara", avertizeaza Administratia de la Moscova, precizand ca distrugatorul american Donald Cook, interceptat recent de avioane ruse in Marea Baltica, se indrepta spre enclava rusa Kaliningrad, anunta Mediafax.

Referindu-se la incidente petrecute recent in Marea Baltica, unde avioane militare ruse au survolat distrugatorul american Donald Cook, Aleksandr Grusko, ambasadorul Rusiei la NATO, a declarat: "Avem de-a face cu tentative de a exercita presiuni militare asupra Rusiei".

"Vom lua toate masurile necesare, vom trece la precautii, pentru a compensa aceste tentative de utilizare a fortei militare", a afirmat Grusko la finalul reuniunii Consiliului NATO-Rusia.

Ambasadorul SUA la NATO, Douglas Lute, l-a interpelat pe omologul sau rus in legatura cu incidentul din Marea Baltica, precizand ca avioanele ruse s-au apropiat periculos.

"Ne aflam in apele internationale", i-a spus Douglas Lute lui Aleksandr Grusko, potrivit unor surse citate de site-ul agentiei Reuters.

Potrivit Washingtonului, doua avioane militare ruse s-au apropiat in mod agresiv, in urma cu o saptamana, de distrugatorul american USS Donald Cook, in Marea Baltica.