Un ales ecologist care a refuzat sa dea mana cu o ziarista invocand credinta sa musulmana a anuntat miercuri ca paraseste lumea politic, din cauza polemicii starnite, scrie AFP.

Yasri Khan, deputat supleant in varsta de 30 de ani, a explicat marti, intr-un interviu cu o ziarista a televiziunii TV4, ca el saluta femeile punandu-si mana dreapta deasupra inimii, deoarece i se pare "cu adevarat intim" sa ii atinga mana.

Dar aceasta credinta, la un barbat care este si secretar general al organizatiei Musulmanii suedezi pentru pace si dreptate, este in contradictie cu un partid care predica feminismul.

Intr-un editorial publicat pe site-ul de stiri Nyheter24, Khan a scris: "In climatul social care domneste azi ma intreb daca politica este intr-adevar facuta pentru mine si daca vreau sa servesc drept clovn intr-un circ mediatic"..

Luni, un alt ecologist german, un musulman nascut in Turcia, Mehmet Kaplan, a demisionat din postul de ministrul pentru Locuinte dupa ce a fost difuzata o inregistrare video din 2009 in care denunta "asemanarile" intre persecutia evreilor din Germania nazista si modul in care trateaza Israelul palestinienii.