Un cutremur de 6,2 s-a produs miercuri in largul coastei Ecuadorului, la doar cateva zile dupa seismul devastator cu magnitudine 7,8 in care si-au pierdut viata 413 persoane, informeaza Reuters, citand Centrul de Avertisment pentru Tsunami din Pacific.

Cutremur in largul coastei ecuadorieneFoto: USGS

Cutremurul s-a produs la 70 km vest - sud-vest de orasul de coasta Esmeraldas, la o adancime de 10 km, nu departe de epicentrul cutremurului de sambata.

Martorii Reuters din zona au relatat ca doua miscari tectonice puternice, de circa 30 de secunde fiecare, s-au resimtit in Cojimies, pe zona de coasta, la sud de zona puternic lovita de dezastrul din weekend. Oamenii au iesit pe strazi.

Seismul nu s-a simtit in capitala Quito.

Institutul Geofizic din Ecuador a anuntat ca un seism cu magnitudinea de 6,2 s-a produs la ora locala 3:33 (8:33 GMT / 10:33 ora Romaniei), si a fost urmat de o serie de replici. Nu s-a emis avertisment de tsunami.

Amintim ca violentul seism care a lovit Ecuadorul sambata seara s-a soldat cu 413 morti, potrivit unui nou bilant anuntat luni seara de autoritati.

Tot luni seara, presedintele Rafael Correa a vorbit despre un cost al reconstructiei de miliarde de dolari si despre un impact potential "urias" asupra ecnomiei.

"Reconstructia va costa miliarde de dolari", a spus Correa in orasul Portoviejo, unul dintre cele mai afectate de cutremur.

Michael Henderson, un consultant de risc la Maplecroft, a declarat ca Ecuadorul este mai putin capabil sa faca fata cutremurului decat Chile, unde un cutremur din 2010 a provocat pagube estimate de 30 de miliarde de dolari.