Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) a trimis o echipa de investigatori la locul unui posibil naufragiu major care ar fi avut loc in Marea Mediterana, a declarat marti, la Geneva, purtatoarea de cuvant a UNHCR, Ariane Rummery, potrivit DPA, citata de Agerpres.

Potrivit unor interviuri realizate de postul Vocea Americii, martori si supravietuitori au declarat luni ca o nava pe care se aflau pana la 500 de migranti s-a scufundat in apele Mediteranei.

Pana in prezent, nicio autoritate guvernamentala sau agentie ONU nu a putut corobora aceste relatari.

'Nu putem confirma nimic pana cand nu avem o marturie directa sau ceva din partea autoritatilor', a precizat Flavio Di Giacomo, purtatorul de cuvant al Organizatiei Internationale pentru Migratii (OIM), la Roma.

Conform relatarilor aparute pana acum, un vas care plecase de pe coastele egiptene s-a intalnit la miljocul traversarii cu o ambarcatiune mai mica, pornita de la Tobruk, in Libia, a mentionat Di Giacomo. Migrantii de pe ambarcatiunea libiana ar fi fost transbordati pe vasul egiptean.

Daca vasul s-a rasturnat intr-adevar, cadavrele ar trebui sa inceapa sa iasa la suprafata in largul apelor Libiei in orele urmatoare, a mai declarat purtatorul de cuvant al OIM pentru DPA.

Potrivit unor surse guvernamentale somaleze, printre potentialele victime s-ar putea afla pana la 200 de somalezi.

Autoritatile din statul est-african incearca sa adune informatii prin intermediul ambasadelor din Italia si Egipt, a declarat marti ministrul de externe Abdisalam Omar Hadliye, la postul public de radio din Mogadiscio.

Sute de migranti si-ar fi pierdut viata intr-o noua tragedie in Marea Mediterana, a declarat luni presedintele italian, Sergio Mattarella, relateaza Reuters. Garda de coasta italiana a anuntat luni dimineata ca nu are cunostinta de dezastrul mentionat de presa si la care facea referire presedintele Mattarella.