O revolta a izbucnit marti intr-o suburbie din Cairo dupa ce un politist a impuscat trei persoane, ucigand una dintre ele intr-o altercatie, au declarat Reuters surse din sectorul de securitate.

Acesta este doar ultimul incident ce provoaca furia publica dupa actiuni de brualitate ale politiei in Egipt.

Martorii au spus ca cearta a fost din cauza pretului unei cesti de ceai.

Un clip video filmat la fata locului - nefacut inca public - trimis Reuters arata un barbat intins pe jos, inconjurat de privitori maniosi. Unul dintre cei de la fata locului tine un cartus gol de glont si acuza politia de uciderea egiptenilor "saraci".

Imediat s-a adunat o multime furioasa, ce a rasturnat o masina de politie si a batut alt politist de la fata locului, a declarat un martor care a sosise in locatia din prosperul cartier Rehab la scurt timp dupa impuscaturi.

Activistii pentru drepturile omului spun ca brutalitatea politiei este larg raspandita si ca exista o cultura a nepedepsirii ei. Ministerul de interne sustine insa ca abuzurile sunt izolate.

"Exista confruntari intre politie si localnici. Fortele de securitate au adus doua vehicule pentru controlul multimilor si un camion blindat iar familia victimei este aici si arunca cu pietre in ele", a spus martorul, care nu a vrut sa-si dea numele de frica represaliilor.

"Fortele de securitate se retrag si promit justitie, dar multimea cere ca politia sa le predea ucigasul", a adaugat acesta.

Martorul a spus si ca doi politisti au fugit dar al treilea a fost atacat de multime, inainte sa fie scos de acolo de politie.