Probabilitatea ca alegatorii britanici sa opteze pentru parasirea Uniunii Europene a urcat cu trei puncte procentuale, la 34%, dupa ce ministrul de finante George Osborne a avertizat ca Brexitul ar putea costa fiecare gospodarie mii de lire sterline, a spus casa de pariuri Ladbrokes, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ladbrokes a informat ca ramane favorit un vot pentru a ramane in UE la referendumul din 23 iunie, avand o probabilitate de 66%.

Sondajele de opinie arata ca britanicii sunt divizati in aceasta privinta, dar o cercetare ORB publicata marti a indicat ca sprijinul pentru continuarea in blocul comunitar a crescut cu doua puncte pana la 53%.

Potrivit strategului de campanie al premierului David Cameron, acest lucru arata ca cei care fac campanie pro UE au inceput sa castige votanti.

Ministrul de finante al Marii Britanii, George Osborne, va folosi publicatia unui analist al Trezoreriei pentru a explica potentialele consecinte pentru Marea Britanie a unui vot in favoarea parasirii Uniunii Europene.

"Daca parasim Uniunea Europeana, acestea sunt faptele: Marea Britanie va fi permanent mai saraca, la fel si familiile britanice", a spus Osborne.