Presedintii rus, Vladimir Putin, si ucrainean, Petro Porosenko, au discutat la telefon luni despre soarta pilotului ucrainean Nadejda Savcenko si a celor doi soldati rusi condamnati la inchisoare in Ucraina, a informat Kremlinul, citat de Reuters si AFP, potrivit Agerpres.

"Problema Nadejdei Savcenko, precum si soarta rusilor Aleksandr Aleksandrov si Evgheni Erofeev au fost evocate", a precizat Kremlinul intr-un comunicat.

Un tribunal ucrainean i-a condamnat luni pe Aleksandr Aleksandrov si Evgheni Erofeev, capturati pe teritoriul Ucrainei in mai 2015, la 14 ani de inchisoare, pentru ca au luptat de partea separatistilor prorusi in conflictul din estul Ucrainei. La randul ei, Nadejda Savcenko a fost condamnata in martie de un tribunal rus la 22 de ani de inchisoare.

Potrivit AFP, convorbirea telefonica deschide calea pentru un eventual schimb de prizonieri intre cele doua parti.

Kremlinul a adaugat ca cei doi lideri au convenit ca Moscova ca autorizeze "in curand" ca consulul general al Ucrainei sa o viziteze pe Nadeja Savcenko in inchisoare.

La randul sau, Petro Porosenko a afirmat ca Ucraina a cerut eliberarea "imediata" a pilotului ucrainean, aflata in greva foamei, potrivit unui comunicat al biroului sau. El a mai cerut ca medici germani si ucraineni sa o poata examina pe femeie, a carei stare de sanatate s-a deteriorat.

Cabinetul lui Petro Porosenko a confirmat ca soarta celor doi "militari rusi" a fost discutata, dar nu a furnizat niciun detaliu.