Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter a lovit luni regiunea Kumamoto din sudul Japoniei, acesta fiind al treilea seism care loveste tara in decurs de doar cateva zile. Cutremurul nu a fost urmat de alerta de tsunami, informeaza Reuters.

Doua cutremure produse la finalul saptamanii trecute insula Kyushu de sud-vestul Japoniei au ucis 42 de oameni si au afectat grav infrastructura.

Un prim cutremur s-a produs in insula Kyushu din sudul Japoniei, in cursul noptii de joi spre vineri, avand magnitudinea de 6,5 grade. Epicentrul a fost localizat la 18,3 kilometri de orasul Kumamoto, cel mai afectat de seism. Pana vineri dimineata, seismul a fost urmat de peste 130 de replici, iar oficialii japonezi sustineau ca replicile se incheiasera, dar avertizasera asupra riscului pentru alte replici ale cutremurului pentru inca o saptamana.

In cursul noptii de vineri spre sambata, un al doilea cutremur a lovit respectiva zona, avand magnitudinea de 7,3 grade, care, potrivit Agentiei Japoneze de Meteorologie, ar fi fost principalul cutremur. Peste 440 de replici au urmat celor doua cutremure.