Centrul de reglementare nucleara din Japonia monitorizeaza îndeaproape centralele nucleare din aceasta tara după o serie de cutremure pe insula Kyushu de sud-vestul tarii, care au ucis 40 de persoane și au afectat infrastructura, informeaza Reuters.

Cel putin 40 de persoane au fost ucise si 11 sunt date disparute in urma celor doua cutremure din sudul Japoniei produse la o zi distanta,

Un prim cutremur s-a produs in insula Kyushu din sudul Japoniei, in cursul noptii de joi spre vineri, avand magnitudinea de 6,5 grade. Epicentrul a fost localizat la 18,3 kilometri de orasul Kumamoto, cel mai afectat de seism. Pana vineri dimineata, seismul a fost urmat de peste 130 de replici, iar oficialii japonezi sustineau ca replicile se incheiasera, dar avertizasera asupra riscului pentru alte replici ale cutremurului pentru inca o saptamana.

In cursul noptii de vineri spre sambata, un al doilea cutremur a lovit respectiva zona, avand magnitudinea de 7,3 grade, care, potrivit Agentiei Japoneze de Meteorologie, ar fi fost principalul cutremur. Peste 440 de replici au urmat celor doua cutremure.