​Viitorii lideri ai partidului comunist din Cuba ar trebui sa se retraga la 70 de ani pentru a face loc pentru „sange proaspat”, a spus presedintele Raul Castro, sugerand ca membrii in varsta ce spera la promovari ar trebui sa se joace in schimb cu nepotii, informeaza Reuters.

Raul CastroFoto: Captura YouTube

Printre liderii actuali ai Cubei sunt cativa septuagenari si octogenari, veterani ai revolutiei lui Fidel Castro din 1959.

Insusi Raul Castro are 84 de ani, si dupa retragerea sa, programata peste doi ani, tara va fi foarte probabil condusa de cineva cu alt nume de familie pentru prima data de cand fratele sau a rasturnat guvernul pro-american, in urma cu aproape 60 de ani.

Comentariile sale din timpul unui discurs de doua ore tinut la inaugurarea intalnirii cincinale a partidului comunist au fost intampinate cu tacere de asistenta.

„Atat de seriosi! Ce tacere a provocat acest subiect. Nu credeti ca daca nu puteti fi printre conducatorii tari nu puteti face altceva”, a spus Castro, sugerand ca cei in varsta sa continue ca activisti de partid si sa petreaca mai mult timp cu nepotii lor.