Doi soferi angajati ai unei companii private care lucreaza pentru Parlamentul European au transportat CD-uri care contineau propaganda pentru militantii Statului Islamic, informeaza sambata revista germana Der Spiegel, potrivit Agerpres.

Parlamentul EuropeanFoto: Hotnews

Citand surse neprecizate, Der Spiegel relateaza ca ambii soferi - unul din Bruxelles si unul de la Strasbourg - au fost concediati si sunt anchetati de politie.

Parlamentul European a refuzat sa comenteze informatia din considerente de securitate, iar politia belgiana nu a confirmat inca varianta publicata de Der Spiegel.

Dat fiind faptul ca exista indicii ca unii dintre soferi aveau cazier, Der Spiegel scrie ca Parlamentul European a decis luni sa nu mai foloseasca personal privat, ci numai soferi angajati direct, ceea ce presupune un cost suplimentar de 3,7 milioane de euro.

Potrivit revistei, 65 de soferi lucreaza in prezent la Bruxelles pentru 751 de parlamentari europeni si alti 85 la Strasbourg, pe langa cei 23 angajati direct de parlament.

Belgia este in stare de alerta dupa ce 32 de oameni si-au pierdut viata luna trecuta in atentatele de pe aeroportul Zaventem si de la metroul din Bruxelles.