Cel putin 1.500 de copii imigranti si refugiati neinsotiti blocati in Grecia nu au unde sa stea in siguranta, iar multi dintre ei dorm in frig sau sunt incarcerati, a atras sambata atentia organizatia caritabila Salvati Copiii, in ziua vizitei Papei Francisc in insula Lesbos, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Salvati Copiii a transmis ca Grecia nu trebuie sa ii mai inchida pe copii si a facut apel la Uniunea Europeana sa ajute la deschiderea mai multor adaposturi sigure pentru ei.

"Copiii dorm afara in locuri neoficiale de primire tot mai volatile sau sunt incarcerati in centre de detentie", a spus Amy Frost, liderul echipei Salvati Copiii din Grecia. "Ei risca sa cada victime violentelor, abuzurilor si exploatarii de catre traficantii de persoane", a adaugat ea.

Copiii, unii chiar si de zece ani, provin din tari precum Siria, Afganistan si Pakistan, multi fugind de razboi si de alte violente. Unii au calatorit neinsotiti pana in Europa, in timp ce altii s-au separat pe drum de familie. Papa Francisc viziteaza sambata insula elen Lesbos, o deplasare care urmareste sa atraga atentia asupra acestei porti de intrare in UE pentru imigranti.

Sute de mii de imigranti si refugiati au ajuns in Europa anul trecut dupa ce au traversat Marea Egee, dinspre Turcia spre Grecia.