Patru soldati turci au fost ucisi si doi raniti, vineri, in urma exploziei unei bombe in provincia Mardin, din sud-estul Turciei, relateaza Reuters, citand surse din serviciile de securitate turce, informeaza Agerpres.

Deflagratia a avut loc la trecerea unui vehicul militar in care se aflau soldati turci.

Zona de sud-est a Turciei este lovita de cateva luni de un val de violente odata cu intensificarea confruntarilor intre fortele turce si rebelii separatisti kurzi.

Un acord de incetare a focului intre armata turca si Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a fost incalcat in iulie anul trecut, pe fondul acuzatiilor reciproce in urma stagnarii negocierilor de pace.

Peste 40.000 de persoane au murit in conflict dupa ce PKK a inceput insurectia armata, in 1984. PKK, care sustine ca lupta pentru autonomia kurzilor din regiune, este considerata organizatie terorista de catre Turcia, Uniunea Europeana si SUA.

Incepand din luna iunie a anului trecut, in Turcia s-au inregistrat mai multe atacuri cu bomba, unele fiind revendicate de gruparea jihadista Stat Islamic, potrivit autoritatilor de la Ankara.