Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost evacuat partial timp de mai multe ore marti noaptea si o persoana a fost arestata in urma unei alerte cu bomba, la trei saptamani dupa atentatele de la Bruxelles.

"Aeroportul a fost declarat din nou un loc sigur", a declarat miercuri dimineata purtatorul de cuvant al politiei, citat de AFP.

Un elicopter a survolat aeroportul pana cand avertizarea a fost ridicata la ora locala 01:30 (23:30 GMT). Jurnalistii AFP prezenti acolo au vazut politia militara puternic inarmata si cu forte de ordine cu cagula care patrulau prin fata aeroportului, in timp de pasagerii, cu bagaje in mana, priveau nelinistiti in spatele unui perimetru de securitate.

Motivele pentru declansarea alertei nu se cunosc inca si nici identitatea barbatului arestat, dar, potrivit purtatorului de cuvant al politiei militare, nu s-a gasit nimic periculos in bagajele lui.

Alerta a fost declansata in urma unui apel primit de catre politie care vorbea despre o "situatie suspecta" in jurul orei locale 21:30 (19:30 GMT), a declarat purtatorul de cuvant al politiei. El nu a dat detalii cu privire la barbatul arestat, indicand ca informatiile vor fi furnizate miercuri.

Niciun zbor nu a fost perturbat si trenurile care fac legatura cu aeroportul au circulat in mod normal.

Aeroportul international Schiphol se afla in vecinatatea capitalei olandeze Amsterdam si este unul dintre cele mai frecventate aeroporturi din Europa cu aproximativ 50 de milioane de pasageri anual.