Doi soldati au fost ucisi si alte 52 de persoane au fost ranite marti in explozia unui camion-capcana in fata unei unitati militare in sud-estul Turciei, zona cu populatie majoritar kurda, a anuntat marti premierul turc. Unul dintre soldati a fost ucis pe loc, iar cel de-al doilea a murit la spital. Responsabilitatea pentru atentat a fost atribuita Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit AFP.

"Ucigasii pun capcane in provincia Diyarbakir. Vor primi ceea ce merita, vom curata orasele si muntii nostri de acesti criminali", a declarat premierul turc Ahmet Davutoglu.

O operatiune a autoritatilor in zona a fost lansata dupa acest nou atac mortal.

Turcia este in stare de alerte de cateva luni, in urma unor atacuri legate de conflictul cu minoritatea kurda sau atribuite gruparii jihadiste Statul Islamic.

In februarie si martie, doua atentate cu masina capcana au provoact moartea a 29 si respectiv 35 de oameni si ranirea altor cateva zeci in centrul Ankarei. Atacurile au fost revendicate de Soimii Libertatii din Kurdistan (TAK), grupare radicala apropiata de PKK.

Ankara a lansat pe in iulie anul trecut un "razboi impotriva terorismului", vizand simultan PKK si combatantii Statului Islamic in Siria.