Un ofiter al Marinei Statelor Unite, care avea acces la informatii secrete americane, a fost acuzat de spionaj, pe motiv ca a divulgat secrete de stat, probabil Chinei si Taiwanului, a declarat pentru Reuters, un oficial american, citeaza Mediafax.

Oficialul, facand aceste declaratii sub conditia anonimatului, l-a identificat pe suspect ca fiind comandantul locotenent Edward Lin, nascut in Taiwan si devenit mai tarziu cetatean american, potrivit unui articol de profil scris de marina americana despre acesta, in anul 2008.

Potrivit unui document cu acuzatii redactat de marina, suspectul a fost repartizat la sediul Grupului Marinei pentru Patrulare si Recunoastere, care supravegheaza activitatie de colectare de informatii secrete. In document, acesta este acuzat ca ar fi comunicat de doua ori informatii secrete. El ar fi incercat, de asemenea, sa transmita de trei ori informatii unui reprezentant al unui guvern din strainatate pe motiv ca "era de parere ca acestea vor fi folosite in avanajul unui stat strain".

In document nu s-a precizat numele tarii sau al tarilor implicate. Oficiali americani au spus ca este posibil ca atat China, cat si Taiwanul sa fie implicate, insa au subliniat ca ancheta este in curs de desfasurare. Suspectul a mai fost acuzat de implicare in activitati de prostitutie si adulter. USNI News, care a dezvaluit identitatea barbatului, a informat ca acesta vorba fluenta limba mandarina