Peste 400 de protestatari au fost arestati luni dupa organizarea unei demonstratii ilegale la Capitoliul Statelor Unite contra influentei banilor in politica si cerand extinderea drepturilor de vot, a anuntat Politia Capitoliului din Washington, informeaza agentiile DPA si Reuters.

Demonstratia a avut loc "pentru a cere Congresului sa ia masuri imediate pentru a pune capat marii coruptii din politica noastra si a asigura alegeri libere si corecte in care fiecare american are o voce egala", a declarat Primavara Democratiei, grupul care a organizat protestul, pe website-ul sau, citeaza Agerpres.

Cei mai multi protestatari au fost retinuti pentru "miscare sub presiune, obstructionare si debandada", a precizat Politia Capitoliului SUA intr-un comunicat. Protestatarii din grupul Primavara Democratiei s-au adunat pe Dealul Capitoliului purtand pancarte pe care scria "Recastigati-va increderea noastra'', "Curatati politica de marile sume de bani" si "Protejati drepturile de vot", noteaza DPA.

Fotografii si inregistrari video postate pe social media i-au aratat pe manifestanti organizand un sit-in pe treptele cladirii Capitoliului din Washington. Politia i-a escortat pe multi dintre protestatari cu catuse de plastic la maini, inclusiv o femeie imbracata ca Statuia Libertatii.