Candidatul republican la presedintia Statelor Unite Donald Trump ramane principalul favorit in alegerile primare de saptamana viitoare in statul sau New York, dar se va bucura de mai putin sprijin din partea familiei decat se astepta, relateaza agentia DPA, citata de Agerpres.

Doi dintre copiii lui Trump - Ivanka, 34 de ani, si Eric, 32 de ani ￯ nu s-au inregistrat la timp pentru a vota in alegerile primare republicane din 19 aprilie, a declarat magnatul imobiliar luni la canalul Fox News.

"Ei se simt foarte, foarte vinovati", a spus Trump. "Au avut mult timp la dispozitie sa se inregistreze, dar nu erau constienti de reguli si nu s-au inregistrat", a adaugat el. Cu toate acestea, Ivanka si Eric continua sa apara in campania de sustinere a tatalui lor. Dar oare copiii lui se vor confrunta cu consecinte pentru greseala lor? "Da, gata cu alocatia!", a glumit miliardarul. Trump s-a casatorit de trei ori si are cinci copii, aminteste DPA.

Ultimele sondaje de opinie il arata pe Trump plasat cu mult inaintea adversarilor sai, Ted Cruz si John Kasich, in alegerile republicane din New York. In alegeri primare inchise, cum ar fi New York, numai alegatorii inregistrati la un partid specific - republican sau democrat ￯ pot lua parte la acest vot primar al partidului. Dar copiii lui Trump nu sunt nicidecum singurii newyorkezi care nu s-au inregistrat inainte de primare.

Potrivit oficialilor electorali, aproape 3 milioane de newyorkezi - un sfert din alegatorii eligibili ￯- nu s-au inregistrat pentru a vota, mai noteaza agentia DPA.