Marturisirea facuta anchetatorilor de belgiano-marocanul Mohamed Abrini, potrivit careia el este "barbatul cu palarie", adica al treilea terorist de pe aeroportul international Zaventem din Bruxelles la 22 martie, este considerata "putin realista" de catre un expert in lumea araba si in islam, pe care l-a consultat duminica agentia Belga, potrivit Agerpres, care citeaza EFE.

"Cu greu ne putem imagina ca cineva care ocupa un asemenea loc in (gruparea terorista) Stat Islamic ar putea fi 'barbatul cu palarie'", a declarat pentru Belga analistul belgian Pieter Van Ostayen, care este de parere ca Abrini si-a asumat identitatea "barbatului cu palarie" pentru a proteja alti membri ai gruparii teroriste.

Abrini le-a declarat anchetatorilor ca el este "barbatul cu palarie" si ca a aruncat intr-o pubela jacheta pe care o purta in ziua atentatelor si si-a vandut palaria. In schimb, Van Ostaeyen spune ca "stilul nu corespunde cu modus operandi al Stat Islamic", pe care il urmareste "de ani de zile".

"Nu-mi pot imagina ca cineva cu o astfel de functie in cadrul gruparii Stat Islamic - organizatia terorista care a revendicat atentatele de pe aeroportul si din metroul din Bruxelles - declara din senin ca 'asa s-au petrecut lucrurile'", a explicat Van Ostaeyen, care a adaugat ca nu crede nicio secunda ca Abrini si-ar fi vandut palaria. Din acest motiv, expertul belgian considera ca, prin marturisirea sa, Abrini incearca sa acopere si sa protejeze alti membri ai retelei.